Daugiabučio renovacija apšiltino namą

Pasibaigus renovacijos darbams, kiekvieno daugiabučio laukia pirmiausiai namo pridavimas. Tai reiškia, kad kaip ir prieš pradedant renovaciją, taip ir jai pasibaigus, turi būti matuojama termovizija, turi būti suskaičiuojamas energinisnamo efektyvumas.

Žiemą būdavo šalta ir brangu

RenovacijaAkivaizdu, jog ne veltui visi rodikliai rodė, kad termovizija labai prasta prieš renovuojant daugiabutį. Net ir be tų tyrimų tas namo pridavimas mums jau buvo aiškus – visur kiaura ir šalta. Kokios baisios būdavo tos naktys, kai tekdavo miegoti su visais namie esančiais ledais, patalais, vilnonėmis kojinėmis, ir vis tiek drebėti iš šalčio. Net neaišku būdavo, kiek iš tiesų yra šilumos kambaryje, ir ar tuojau nepereisime į minusinę temperatūrą. Kadangi šaltis tiesiog pjaudavo, atrodydavo, kad reikia gelbėtis bet kokiais būdais. Štai dėl ko aš tiesiog stengdavausi kuo daugiau prisirengti. Turėjome tepalinį radiatorių, kuris ryte rydavo elektrą. Bet… Kai žmogui šalta, argi tada galvosi apie pasekmes, apie padarinius ir tai, kad dabar taip šalta, kad reikės mokėti už elektrą? Taigi, kol jis nesugedo, jungdavausi jį ir prie jo atsisėdus šildavau. Deja, kadangi namo energinis efektyvumas buvo tikrai niekinis, tai ir šiluma iš namo išeidavo kone per akimirką. Tai liūdnas dalykas kiekvienam, kas supranta, kaip reikia gyventi, ir kaip reikia leisti pinigus. Kai juos praleidi už šiltą orą, kuris tuojau pat išeina per namo kiauras sienas, tada būna labai gaila. Ir tai dar ne viskas. Dar reikėtų paminėti ir tai, kad ateidavo milžiniškos sąskaitos už šildymą, kurios kasmet po akmenį po kaklu užnerdavo kiekvienam daugiabučio gyventojui.

Namo renovacija

Skaityti straipsnį “Daugiabučio renovacija apšiltino namą” »

Šiltojo metų sezono eksterjeras

Baldai laukuiŠiltuoju metų sezonu norisi didžiąją dalį laiko praleisti lauke, todėl būtina pasirūpinti namų eksterjeru. Lauko baldai jūsų kieme gali ne tik atlikti savo paskirtį, tačiau ir padėti kurti jaukią atmosferą bei pabrėžti namų dizainą. Šiandien didelė baldų įvairovė leidžia greitai ir nesunkiai paruošti savo namų kiemą vasaros sezonui, tačiau jei jaučiate poreikį savo kieme turėti kažką unikalaus ir savito, galite užsisakyti baldus pagal savo individualius poreikius, tačiau svarbu atkreipti dėmesį, kad tokių baldų gamyba gali užtrukti, todėl tuo reikėtų pradėti rūpintis dar kur kas anksčiau.

Būtinieji kiemo baldai

Šiltąjį metų sezoną be galo smagu valgyti lauke – pusryčiauti su šeima prie vieno stalo šviečiant ryto saulei ar vakare pasikviesti draugus ir paruošti šašlykinę puikiam vakarui. Juk maistas tampa kur kas skanesnis, kai jį valgome gryname ore. Todėl kiekvienam kiemui privalu turėti tvirtą stalą bei suolus ar kėdes. Domus galerija, viena populiariausių Lietuvoje pagalbininkių kuriant namus, siūlo didelę įvairovę stalų, suolų, kėdžių ir net BBQ įrangą ar lauko baro staliukus. Jie visada pasižymi išskirtiniu stiliu ir aukšta kokybe, todėl verta užsukti pas juos.

Skaityti straipsnį “Šiltojo metų sezono eksterjeras” »

Dingę duomenys

Gal to nepagalvotumėte, bet data recovery in London yra iš tiesų gana populiari paslauga. Mes nuolat pradanginame tai vienokius, tai kitokius duomenis, ir tai tikrai virsta labai blogu dalyku. Gerai, kai būna dar įmanomi tie usb data recovery, tačiau, jeigu dingsta daugybė duomenų, kurių niekada nesusigrąžiname, tada tikrai liūdna.

Mūsų nuotraukos

Prarasti kompiuterio duomenysTai , kad mes iš tiesų gana dažnai pradanginame savo nuotraukas, rodo vienas paprastas pavyzdys. Turbūt ir jums ne kartą yra buvę, kaip kažkokie draugai atsiunčia ir parodo nuotraukas, kuriose jūs esate, ir jūs staiga sakote – oho, nemačiau jos 5 metus, nors lyg ir atsimenu tokią buvus. Tada dar draugai sako, kad jūs pats tą nuotrauką ir padarėte. Ir tada susimąstote, jog neaišku kada ir kaip, bet pradingo iš jūsų kompiuterio tos nuotraukos. Taigi, nors skaitmeninę informaciją yra labai patogu kažkur laikyti, nes ji fiziškai neužima vietos, tačiau ją ir sunaikinti be galo lengva. Ištrinti vienu mygtuko paspaudimu 1000 nuotraukų iš gimtadienio yra daug lengviau, negu pasirūpinti tokio dydžio šūsnimi popierinių nuotraukų. Jas reikėtų dar saujomis surinkti, kažkur išnešti ir, kad visiškai sunaikinti, sudeginti. Mes dažnai galvojame, kad esame pranašesni prieš savo senelius ar tėvus, kurie turi tikrai ribotą skaičių atvaizdų iš savo vaikystės. Kai savo mažylius mes fotografuojame nuolat, kaip jie auga, kaip keičiasi. Ir galvojame, kad vieną dieną jie bus subrendę, galėsite jiems parodyti gražią savo duomenų saugyklą. Tačiau juk iš tikrųjų jūsų duomenys nėra apsaugoti nuo galimo ištrynimo, sunaikinimo. Jeigu nuotraukas spausdintumėte, tada būtų paprasčiau. Tačiau tam tikra prasme, gal seneliai ir ne buvo tokie nuskriausti. Jie turėjo tas kelias vienetines nuotraukas. Mes turime krūvas kopijų, kurias galiausiai per klaidą ištriname, ir gali būti, kad nelieka išvis nieko.

Dingęs kinas

Skaityti straipsnį “Dingę duomenys” »