Kaip pasistatyti labai pigų namą

Statybos – vienas brangiausių dalykų gyvenime, kuriam išlaidas tenka patirti vidutiniam žmogui. Tačiau namas namui nelygu. Mediniai namai kainos atžvilgiu smarkiai nusileidžia, pavyzdžiui, akyto betono blokelių namui, todėl norintiems pigiau pasistatyti namą, iškart tenka rinktis medieną kaip žaliavą. Kokių dar reikia imtis žingsnių, norint pasistatyti tikrai pigų namą?

Gauti pigią arba nemokamą žemę

NamaiVisų pirma – tą namą jūs statysite ne ant delno, o ant kažkokio žemės ploto. Todėl pirmiausia jums ir reikės pasirūpinti juo. Jeigu jums svarbiausias kriterijus yra finansai, tokiu atveju, reikės gauti pigią žemę ir ten statyti tą, ką norite. Gal yra tėvų žemė kažkur? Gal pas tėvus prie namo dar yra vietos? Tai būdas nieko išvis nemokėti už žemę. Jeigu kažkur, kur jums visai nepriimtina, yra žemės, galite ją parduoti ir nusipirkti kitą. Kitu atveju, teks tiesiog pirkti žemę. Jeigu namą norėsite statyti Vilniuje, veikiausiai rinksitės bent 15 km nuo Vilniaus nutolusius rajonus, nes ten žemė bus pigesnė.

Statyti medinį namą

Skaityti straipsnį “Kaip pasistatyti labai pigų namą” »

Maža, bet stilinga vonia

Domus galerijaKuriant labai nedideles erdves, visuomet yra daugiau atsakomybės, norisi, kad viskas tame kambaryje būtų, ko reikia, atrodytų gerai, nebūtų apkrauta, ir kad viskas tilptų. Net jeigu renkamės naują vonios išvaizdą, idėjos vonios baldams, kada paskirta erdvė labai maža – bus tikrai sunkiau įgyvendinamos. Tačiau patiems sumaniausiems, visgi norintiems priimti iššūkį ir sukurti stilingą bei funkcionalią nedidelę vonią, vertėtų pasidairyti, ką gero siūlo domusgalerija.lt, ir surasti ten tinkančius sprendimus. Taip pat reikėtų į kai ką pažvelgti specifiškai.

Daiktai, kybantys ore

Išties labai daug dėmesio kuriant tam tikrus baldus dažnai dizaineriai kuria jų pavidalui ir pavidalo gražinimui. Dėl to jis dažnai gali būti net ir labai dekoratyvus, šiuolaikiškas, tačiau užimti nemažai vietos. Kad ir kas tai būtų – spintelė, kėdė ar dar koks kitas baldas. Kompaktiškai voniai reikia išgrynintų baldų. Tokių, kurie būtų gražūs dėl savo minimalizmo. Tarkime, lentynėlė gali būti tik pati lentynėlė, visos detalės suleistos į sieną, ir nieko daugiau nesimato. Taip pat ir komoda ar spintelė, statoma mažame vonios kambaryje – turėtų būti minimali, be didžiulių atsikišusių rankenėlių ar per sunkių didelių durų. Viskas būtinai turi būti labai gerai apgalvota ir minimalizuota. Tokių baldų yra pirkti ir jums reikėtų juos pasirinkti.

Permatomi paviršiai

Skaityti straipsnį “Maža, bet stilinga vonia” »

Kaip atidaryti interneto parduotuvę?

PasiūlymaiPažvelgę į 1a.lt parduotuvę, pamatysite, kad tai didžiulis sėkmingas verslas. Kažkada, prieš 10 – 15 metų nebuvo galima įsivaizduoti, kad internetinė prekyba taps tokia populiaria, sėkminga ir dažnai visai išstums iš gyvenimo įprastą prekybą. Deja, taip yra, ir jūs galbūt irgi pagalvosite, kad norėtumėte atidaryti savo interneto parduotuvę. Ne tokią kaip 1A, nes tokia jau yra, tačiau savo. Nuo ko pradėti?

Apmąstykite ir parašykite savo verslo planą

Pirmas žingsnis – atidus planavimas. Turite nuspręsti, kuo prekiausite ir kodėl. Kiekvienas sprendimas turės savo riziką, todėl reikės galvoti, ar atsipirks. Prekiauti geriausiai sekasi tais dalykais, kurie jums patiems labai įdomūs, ir kurių trūksta rinkoje, kurie yra išskirtiniai, ir kai nėra daug konkurentų. Todėl jums reikės išsityrinėti rinką, įvertinti, kas dar tais dalykais prekiauja, kur žmonės dažniausiai perka tuos dalykus, ir ar tai apskritai pelninga. Pradžioje galėsite pabandyti prekiauti tam tikrais dalykais labai mažais kiekiais, tiesiog siekiant testuoti. Tarkime, pradžioje įdėti galite kur nors kelis skelbimus, kad pardavinėjate tam tikrą produkciją, ir pažiūrėti, ar kas nors perka. Savo verslo planą turėsite apmąstyti labai detaliai. Skausminga, tačiau būtina dalis bus detalus biudžetas ir jo įvertinimas net ir su blogiausiais prekybos scenarijais, netgi savo būsimo bankroto numatymas. Gal tai ir apkarpys svajonei sparnus, kita vertus, kam pradėti savo internetinį knygyną, jeigu atlikus analizę paaiškėja, kad su juo tikrai išeisite į minusą? Verčiau tuomet toliau skaityti knygas ir jomis neprekiauti, o galvoti efektyvesnį verslo planą.

Sukurkite tinklapį

Skaityti straipsnį “Kaip atidaryti interneto parduotuvę?” »

Kokius mokesčius mokate kaimo turizmui?

BuhalterijaVienos kaimo turizmo sodybos vadovas sako, kad buhalterine apskaita Vilniuje dėl jo įmonės vyksta nuolat ir labai gausiai. Nors kažkam tai atrodo tiesiog paprasta sodybos nuoma, bet jam tai – verslas su nemažai peripetijų. Sodybos nuomotojas tvirtina, kad būtent buhalterinė apskaita jam yra sudėtingiausia dalis, ir kitais metais, kai verslas labiau išsiplės, jis jau būtinai pasinaudos ir buhalterių Vilniuje paslaugomis, nes kol kas viską tenka daryti pačiam. Kokius mokesčius jam tenka mokėti ir kokius pinigus skaičiuoti?

Apie buhalterinės apskaitos pasiūlymus smulkiam verslui plačiau auditas.lt.

Verslo mokesčiai

Pirmiausia jam tenka kaip ir bet kokiam verslininkui, mokėti mokesčius, susijusius su verslu. Tai yra ir pajamų mokestis, ir pridėtinės vertės mokesčiai. Nors dažniausiai nėra tai labai daug pelno sukraunantis verslas, visgi mokesčius mokėti reikia. Įmonės vadovas sako, kad jam labai nepatinka tai, kad kai kurie žmonės Lietuvoje slepia mokesčius, jis nenori nieko bendro su tokiais turėti, ir pats viską susimoka.

Komunaliniai mokesčiai

Skaityti straipsnį “Kokius mokesčius mokate kaimo turizmui?” »