Dabar statysime kitaip

Atrodo, visą gyvenimą svajojau susitaupyti pinigų ir pasistatyti nedidelį medinį namelį. Tačiau neseniai paaiškėjusios naujienos apie tai, kokia turi būti energinio naudingumo klase, man norėjosi kilstelėti antakius. Na ką, gyvenimas pasikeitė, energetinio naudingumo sertifikatas dabar bus tas slenkstis, kurį peržengus (tik tada) mano gyvenime atsiras svarbūs pokyčiai ir aš galėsiu gyventi savo namuose.

Senas projektas

Energetiškai naudingi namaiMan juokinga, kai žmonės iš banko pasiskolina pusę milijono litų arba 100 tūkstančių eurų ir leidžia tuos pinigus namo statybai. Nors yra tokie patys paprasti žmonės kaip ir aš. Tačiau jiems atrodo, kad privalu turėti namą – milžiną, kad jie privalo jį pasistatyti, ir kad tai kainuos taip brangiai. Aš visada galvojau, kad pasistatysiu namus labai pigiai, labai ekonomiškai, kad man nereikės tiek daug. Kad paprastą rąstinį namelį aš sumesiu vos iš kelių tūkstančių eurų – belieka nusipirkti sau gerą žemės sklypą. Yra šiek tiek nesutarimų su antrąja puse, nes ji skatina mane kraustytis į centrą, o aš noriu gyventi kažkur užmiestyje, gamtoje. Tačiau neaišku, ką daryti, na, mes čia dar susitarsime. Visgi, pagal mano projektą – reikia pigios žemės ir iš pigių medžiagų gali greitai turėti norimą namelį. Tačiau dabar, kai reikalingas energetinio naudingumo sertifikatas, parodantis, kad atitinkame tam tikrą klasę, yra labai sunku viską padaryti taip, jog galėtume taip pigiai pasistatyti.

Naujas projektas

Skaityti straipsnį “Dabar statysime kitaip” »

Mėgstami antikvariniai baldai

Namuose yra keli antikvariniai baldai, kuriuos be galo mėgstu. Vieni iš tiesų antikvariniai, kiti tiesiog šiaip senesni, tačiau ir tuos galiu pavadinti antikvariniais, kai palyginu su naujais baldais. Dalinuosi ir aš savo prisiminimais bei įspūdžiais apie tai, kokius baldus turiu.

Krėslas

Iš visų baldų šis man yra pats romantiškiausias, turintis daugiausiai savybių, už kurias jį galima mėgti. Jis yra medinis, kai supiesi, skleidžia švelnų girgždėjimą. Apmuštas oda tose vietose, kur reikalinga, kad būtų kažkiek minkščiau. Gavau jį dovanų iš vieno žmogaus, kurį labai visada gerbiau, ir kuris man buvo autoritetas. Svajoju, kai pasensiu, tiesiog sėdėti tame krėsle, suptis, rūkyti pypkę, skaityti knygas ir mėgautis gyvenime. O dabar – taip pat sėdžiu jame, skaitau ką nors, dažniausiai iš kompiuterio, ir taip pat mėgaujuosi.

Lentynos

Mėgstamiausi baldaiLentynos tam, kad jose stovėtų knygos, bet jeigu tai yra antikvariniai baldai, tuomet jos jau ir pačios savaime yra gražios ir vertos žmonių dėmesio. Pas mane kabo viena senovinė medinė lentyna. Ji yra padabinta gražiais drožinėtais elementais. Šioje lentynoje aš laikau tik knygas, nes nenoriu apkrauti kažkokiais kitokiais negražiai atrodančiais daiktais. Ją paveldėjau iš senelės, kuri visuomet turėjo labai daug knygų ir kažkokių keistų suvenyrų, daiktų, kuriuos atsivežė iš tokių šalių, kuriose net ir aš dar nesu spėjusi apsilankyti. Man smagu apsupti save ne tik antikvariniais baldais, bet ir tokiais, kurie man asmeniškai kažką reikštų, kurių istoriją aš žinočiau ir ji man net gal būtų svarbi. Baldų priežiūra pas mane visada ta pati – valau dulkes, tą darau dažniausiai sausu skudurėliu, nes nenoriu, kad drėgmė kaip nors pakenktų paviršiams.

Stalelis su veidrodžiu

Skaityti straipsnį “Mėgstami antikvariniai baldai” »

Vaikų gimtadieniai Vilniuje – pramogų parkuose žaidimų aibė yra didžiulė!

Jeigu vaikams individualūs gimtadieniai siejasi vien tik su smagiomis emocijomis bei potencialiomis dovanomis, tėvams kai kuriose situacijose šie galėtų prilygti pakankamai nemažam galvos skausmui – turime omenyje tai, kad jeigu jaunoji atžala dar yra jauna, natūralu, kad ganėtinai sudėtinga sugalvoti, kaip gi būtų galima išskirtiniai atšvęsti gimtadienį, kad būtų linksma ne vien tik vaikams, tačiau taip pat ir šių tėvams, kurie galimai atlydės savo mažiuosius.

Vaikų šventėsKaip ir tikriausiai supratote, šiandieną mūsų tema taip pat bus siejama su tuo, ką įvardijome straipsnio įvade – teigiant kitais žodžiais, norėtume pasigilinti, kaip gi vaikų gimtadieniai Vilniuje galėtų būti atšvenčiami. Iš tiesų, norėtume pasiūlyti ne vien tik elementarias galimybes, tačiau taip pat ir pramogų kompleksus, kurie praktiškai visuomet esą geidžiami vaikų, o taip pat ir nuima ganėtinai nemažai asmeninio rūpesčio. Tikimės, kad darbas ne vien tik pametės minčių tėveliams, tačiau taip pat ir sumažės potencialaus rūpesčio kiekis.

Skaityti straipsnį “Vaikų gimtadieniai Vilniuje – pramogų parkuose žaidimų aibė yra didžiulė!” »

Darbas Londone: ar tikrai visuomet buvo taip sunku rasti darbovietę?

Dirbame LondoneNemaža dalis tautiečių planuoja gyventi ar jau gyvena Londone, tačiau išlieka esminis klausymas į kurį atsakyti turite jūs patys. Kur dirbti? Darbas niekada pats neateina, todėl tenka ieškoti. Šiais laikais darbo paieška nėra labai sudėtinga, didžiąją darbo dalį už mus atlieka internetas. Norint rasti darbą nebereikia vaikščioti po įvairias įmones ir klausinėti ar jiems reikalingi darbuotojai, dabar užtenka prisėsti prie darbo pasiūlymų skelbimų portalo ir vieno mygtuko paspaudimu užsitikrinti darbo pokalbį. Dėl didelio darbo pasiūlymų skaičiaus vargu ar vertėtų dvejoti, nes darbas Londone randamas kur kas greičiau vien dėl miesto dydžio ir įvairių specialybių darbuotojų paklausos.

Darbo pasiūlymai gali būti randami ne tik internete, tačiau ir atsitiktinai einant gatve. Darbo skelbimų gausa mieste dažniausiai ir popieriniame formate būna iškabinta vietose kuriose kasdien yra didžiausias praeivių srautas. Darbas Londone yra puikiai reklamuojamas, tačiau ne visi į tai atkreipia dėmesį. Kad ir kaip ten bebūtų, esame linkę manyti, kad tokius padarinius suformuoja ir žmogaus individuali asmenybė, ir išoriniai veiksniai, kurie nuolatos pilietį engia – pavyzdžiui, ar iš viso piliečiui darbas esą reikalingas, galbūt jis turi užtektinai finansinių išteklių, kuriais naudojasi ir jokio vargo nemato?

Skaityti straipsnį “Darbas Londone: ar tikrai visuomet buvo taip sunku rasti darbovietę?” »

Nešiojamo kompiuterio remontas Londone – pasirūpinti individualiomis technologijomis yra būtina!

Panašu, jog daugelis skaitytojų sutiktų su mūsų pateikiama nuomone, kad nuo to laiko, kai nešiojami kompiuteriai, o taip pat ir kitos panašios technologijos, atsirado mūsų šalies rinkoje, žmonių gyvenimas tiesiogiai palengvėjo, jeigu būtų galima taip pasakyti. Omenyje turime tai, kad šie išmanieji įrankiai ne tik, kad gali būti pritaikomi bet kurioje gyvenimo situacijoje, tačiau be viso to ir ganėtinai dažnai iš viso pagelbėja, kai ištinka tam tikros problemos. Tai leidžia daryti kone akivaizdžią prielaidą, jog visuomet privalu išlaikyti optimalią jų būklę ir kaip tik įmanoma dažniau patikrinti, ar tik nėra kokių nors problemų, jog vieną dieną didesnės bėdos neištiktų.

Nešiojami kompiuteriai ir jų remontasTiesą sakant, šiandienos mūsų turinys ir esą nešiojamo kompiuterio remontas Londone – teigiant angliškai, laptop repairs London bei pc repair esą pagrindinės temos, apie tai, ką šiandieną norėtume pašnekėti, tai, apie ką šiandieną norėtume pasidalinti asmeninėmis mintimis. Taigi, būtent turinyje sieksime atskleisti, kokie yra dažniausiai sutinkami gedimai, o be viso to ir išsiaiškinsime, ar daug pinigėlių gali pareikalauti šių bėdų ištaisymas. Tikimės, kad turinys šiek tiek apšvies, jeigu būtų galima taip pasakyti, visuomenę informacija ir daugeliui pateiktas turinys bus aktualus – tokie yra pagrindiniai mūsų šiandienos siekiai, kuriuos tikrai būtų smagu įgyvendinti.

Skaityti straipsnį “Nešiojamo kompiuterio remontas Londone – pasirūpinti individualiomis technologijomis yra būtina!” »