Mitai apie buhalterių darbą

Turbūt ne kartą girdėjote visokių mitų apie buhalterius. Populiariausi jie dažnai tvirtina, kad buhalteriai yra kone vaikščiojantys skaičiuotuvai, daugiau nieko nedarantys, tik mintyse viską analizuojantys ir skaičiuojantys. Iš tiesų, taip elgiasi specialios programos, pavyzdžiui, http://www.dineta.eu/lt/produktai/dineta-web/, o buhalteriai tik naudojasi tomis programomis, siekdami viską sisteminti.

Ne skaičiuotuvai, o skaičiuotojai

Dineta siūlomos paslaugosVisuomenė kartais vis dar leidžia sau neapdairiai juoktis, kad buhalteriai, neva, yra tik nuobodūs žmonės – skaičiuotuvai, tiesiog vaikščiojančios skaičiavimo mašinos. Tačiau ar taip gali būti? Žinoma, kad ne, juk vien pažiūrėjus, kokias programas duomenims sisteminti jie naudoja (pavyzdžiui., http://www.dineta.eu/lt/produktai/dineta-analitika/ ) akivaizdu, kad tai žmonės, mokantys dirbti su sudėtingomis sistemomis. Kur kas dažniau skaičiais galvoja galbūt paprasčiausi web programuotojai, juk ten tikrai tenka mąstyti funkcijomis. Tuo tarpu, buhalteriai tiesiog yra kaip kokie gamybos linijos operatoriai, kuriems patikėta valdyti kelias kompiuterizuotas sistemas. Tą jie ir daro, tą ir privalo daryti. Taigi, nuo šiol pamirškite visus mitus, jog buhalteriai yra skaičiuotuvai. Jie – skaičiuotojai, kurie naudojasi tais skaičiuotuvais, jie sėdi ant viršūnės visų šių prietaisų ir padeda mums susivokti skaičiuose.

Laisvalaikio pomėgiai

Skaityti straipsnį “Mitai apie buhalterių darbą” »

Kalvio amatas

Jeigu užsuktumėte į svetainę http://www.vilniauskalviai.lt/, galbūt labai nustebtumėte sužinoję, kad kalviai nėra tik pasakų personažai, ploninantys vilko liežuvį – jie egzistuoja ir dabar, šiais laikais. Kas yra kalvis, kaip atrodo jo diena? Ar jis vis dar dirba tokiu pačiu archainiu principu? Apie savo darbą pasakoja individualiai dirbantis kalvis.

Modernumo ir archaikos sintezė

Kalvio darbo gaminiaiMūsų kalbinamas kalvis pažymi, kad ši specialybė yra gerokai nutolusi nuo pradinio savo vaizdinio, tačiau vis tiek yra pažymėta istoriškumu ir turi daug savyje energetikos. „Moderni kalvystė jau nebėra tik įlindimas į patalpą su krosnimi ir rankų darbas. Šiais laikais, be abejo, daug ką daro įrenginiai, kurie jau didmeniniai gamybai labai greitai pagamina bet ką, ko tik reikia. Daug vienodų detalių, tačiau šis darbas vis tiek turi kažkokios savo archainės energetikos. Gal dėl to, kad gamybos procese susiduria kelios esminės jėgos: ugnis, metalas ir vanduo. Ir jos kartu tampa kažkokiu produktu, kurį naudoja žmonės. Turbūt netektų pamatyti kalvio, kuris savo dirbtuvėje bandytų nukalti gerą dviračio rėmą ar automobilio kėbulą. Žinoma, kad ne, nes tokios detalės yra daromos gamyklose, ir niekas po vieną jų negamina. Tačiau vis dar yra ir individualiai dirbančių kalvių, kurie padaro kiek kitokią produkciją“, – sako kalvis.

Autentiškų užsakymų vis mažiau

Skaityti straipsnį “Kalvio amatas” »

Energinio naudingumo klasės nustatymas – svarbus formalumas

Kai nusprendžiama namą parduoti ar išnuomoti, svarbu pasirūpinti įvairiais formalumais, ir jau keletą metų norint parduoti arba išnuomoti pastatą turi būti nustatoma energinio naudingumo klase, kuri parodo, ar pastatas yra pakankamai ekonomiškas. Šis formalumas potencialiems pirkėjams ar nuomininkams leidžia paprasčiau nuspręsti, ar tam tikras namas iš tiesų gali būti puikiu pasirinkimu, nes visada yra tikimasi, kad pastato išlaikymas nekainuos labai brangiai.

Energetiškai naudingaNorintys nustatyti energetinio naudingumo klasę turi kreiptis į specialistus, kurie teikia tokias paslaugas, ir šiandien įvairių pasirinkimo galimybių galima rasti ne taip ir mažai. Įsitikinsite patys, kad rinktis tikrai yra iš ko, ir atrasti tokių paslaugų tiekėjus galite tiesiog apsilankę jų internetinėse svetainėse (šiandien tikrai nemažai įvairių paslaugų tiekėjų turi savo internetines svetaines). galite būti tikri, kad labai greitai galėsite atrasti patį tinkamiausią paslaugos tiekėją, nes internetinėse svetainėse yra pateikiama visa svarbi informacija apie teikiamas paslaugas. Galite palyginti, kiek tai kainuoja, po kiek laiko yra išduodami energinio naudingumo sertifikatai, ir t.t. Internetinėse svetainėse taip pat galite rasti paslaugos tiekėjų kontaktus, kuriais susisiekę labai greitai galėsite gauti atsakymus į įvairius jums rūpimus klausimus.

Skaityti straipsnį “Energinio naudingumo klasės nustatymas – svarbus formalumas” »

Kaip susigrąžinti mokesčius UK?

Dirbantys UK neretai pagalvoja, kaip galima būtų susigrąžinti permokėtus mokesčius, ir ne visada tai paprasta padaryti patiems. Neretais atvejais praverčia specialistų konsultacija, tad pagal tam tikrus raktinius žodžius, pavyzdžiui, mokesciu grazinimas uk, tikrai bus galima atrasti tokias įmones, kurios galėtų pakonsultuoti šiuo klausimu ir padėtų paprasčiau susigrąžinti mokesčius.

Įvairių įmonių, kurios galėtų pasiūlyti tokias paslaugas, galima rasti ne taip ir mažai, tad tikrai visada bus galima atrasti tokius sprendimus, kurie galėtų geriausiai pasiteisinti. Visada yra galimybė pasiskaityti klientų atsiliepimus apie teikiamų paslaugų kokybę, ir tai gali padėti paprasčiau nuspręsti, ar tam tikras pasirinkimas iš tiesų galėtų būti pačiu palankiausiu.

UK mokesčių susigrąžinimasNeretais atvejais yra tikimasi, kad konsultacijos kaina nebus labai didelė, todėl galima palyginti, kiek tai kainuotų, jei būtų pasirinkta viena ar kita bendrovė. Informacijos apie teikiamas paslaugas bei jų įkainius galėsite rasti tiesiog apsilankę tam tikrose internetinėse svetainėse, pavyzdžiui, http://www.uktaxpro.co.uk, ir čia tikrai bus galima rasti pakankamai nemažai naudingos informacijos apie teikiamas paslaugas. taip pat galėsite susisiekti su specialistais ir užduoti tam tikrus jums kylančius klausimus. labai tikėtina, kad tai padės jums paprasčiau nuspręsti, ar tam tikra pasirinkimo galimybė tikrai galėtų būti pačia geriausia, ir tada, kuomet jau būsite atradę tinkamiausią paslaugos tiekėją, beliks tik susitarti dėl reikalingų paslaugų teikimo.

Skaityti straipsnį “Kaip susigrąžinti mokesčius UK?” »

Kaip gali būti teikiamos paskolos?

PaskolosNe visada yra paprasta atrasti sprendimą, iš kur galima būtų pasiskolinti pinigų, tad tenka palyginti, kur gali būti teikiamos paskolos pačiomis palankiausiomis sąlygomis. Įvairių pasirinkimo galimybių galima rasti ne taip ir mažai, tad visada yra palanku palyginti, ką gali pasiūlyti skirtingos paskolas teikiančios bendrovės.

Vienas paprasčiausių pasirinkimų – tai paskolos internetu, kurios gali būti teikiamos pačiu greičiausiu būdu. Galite būti užtikrinti, kad visada galima atrasti tokią bendrovę, kuri pasiūlytų pinigų pačiomis geriausiomis sąlygomis, ir tereikia apsilankyti paskolas teikiančių bendrovių internetinėse svetainėse, kur tikrai rasite pakankamai nemažai informacijos apie teikiamų paskolų sąlygas. Paprastai yra galimybė pasiskolinti pinigų gana trumpam laikotarpiui, pavyzdžiui, kelioms savaitėms, ir taip pat galima pasiskolinti pinigų ilgesniam laikotarpiui – keliems mėnesiams ar keleriems metams. Skolintis ilgesniam laikotarpiui gali praversti tuo atveju, kada yra reikalinga paskola automobiliui ar kitam stambiam pirkiniui. Jei yra skolinamasi ilgesniam laikotarpiui, tokiu atveju visada galima tikėtis, kad gali būti suteikiama pakankamai didelė paskola.

Skaityti straipsnį “Kaip gali būti teikiamos paskolos?” »