Internetinis radijas Kėdainiuose

Rūpinamės, kad kiekvienas klausytojas, nesvarbu kokio amžiaus ar pažiūrų būtų, atrastų tai, kas labiausiai patinka būten jam. Todėl stengiamės, kad siūlomų radijo laidų įvairovė tiktų kiekvieno skoniui. Juk universalių dalykų nėra ir tai, kas artima vienam, gali būti visiškai svetima kitam. Kad taip nenutiktų, siūlome net keletą skirtingų laidų, kurios gvildena pačius įvairiausius klausimus. Orientuojamės į platų klausytojų ratą ir mums rūpi kiekvieno pomėgiai, todėl mūsų transliacijų metu apžvelgiamos verslo ir švietimo, kultūros, susisiekimo, istorijos ir dar daugelis kitų temų. Entuziastingi vedėjai visada pasiruošę smagiai ir įdomiai šiuos dalykus Jums pateikti. Toliau rasite trumpą pristatymą, kokios tai laidos ir apie ką kalbama jų metu.

Radijo laida internetu apie verslą

Internetinis radijas„Centro FM“ internetinis radijas pristato Jums laidą apie verslo aktualijas. Tai rubrikoje „Verslo Šiltnamis“ vedėjos Justinos apžvelgiamos naujienos. Šioje laidoje kalbama apie Kėdainių mieste ir jo apylinkėse įsikūrusius verslus, jų padėtį bei reikšmę regionui. Radijo laida „Verslo Šiltnamis“ tai puiki galimybė sužinoti apie verslo padėtį savo krašte, sekti jo raidą ir tam tikrų nišų užpildymą. Tai naudinga ne tik savo verslą jau turintiems klausytojams, tačiau gali pametėti unikalių idėjų ir tiems, kurie dar tik brandina tokias mintis.

Radijo laida apie kultūrą

Skaityti straipsnį “Internetinis radijas Kėdainiuose” »

Slidinėjimo kelionės, o ar žinote, kaip būtų galima efektyviai sutaupyti šių metu?

Akivaizdu, kad praktiškai būtų neįmanoma rasti žmonių, kuriems visiškai nepatiktų keliauti, suvokiant tai, kad pastarąjąsiekiamybę dauguma žmonių įvardiją, kaip pagrindinę gyvenimo priežastį, kaip nuolatinių svajonių virtinę, kurias kaipmat siekia įgyvendinti, jeigu tik atsiranda bent pati menkiausia proga. Iš tiesų, taip ir turėtų būti, suvokiant tai, kiek daug neištirtų asmeniškai kultūrų, kiek dar nepamatytų įvairiausių vaizdinių esame visame pasulyje, kurie tik laukia jūsų atvykimo.

Kelionės slidinėtiVis dėlto, būtų galima pastebėti ir tai, kad tokio tipo, kaip pavyzdžiui slidinėjimo kelionės, pastaruoju metu neįtikėtinai išpopuliarėjo – turime omenyje tai, kad piliečiai, kurie dažniausiai rinkdavosi poilsines keliones, natūraliai pagalvojo, kad reikia tam tikrų permainų, reikia save asmeniškai išmušti iš komforto zonos, kuri yra reguliariai patiriama net ir keliavimo metu, kai pasiūlomos tam tikros ekstremalesnės paslaugos. Tiesą sakant, tikriausiai, kad kuo puikiausiai pastebėjote ir tai, kad šiandieną slidinėjimo kelionės ir bus pagrindinė mūsų straipsnio tema – kadangi žinome, jog finansinių klausimų analizavimas yra kone pats svarbiausias kelionių metu, šiandienos turinyje norėtume sėkmingai paaiškinti, kuriose situacijose ir kaip gi būtų galima efektyviai sutaupyti. Net neabejojame, jog ne vien tik tiems, kurie ieško slidinėjimo kelionių, tačiau tuo pačiu ir kitų, pateikta informacija turėtų būti pravarti, mat gali būti pritaikoma įvairiose platformose.

Skaityti straipsnį “Slidinėjimo kelionės, o ar žinote, kaip būtų galima efektyviai sutaupyti šių metu?” »

Kokių išteklių sutaupysime apšiltinę namus

Šilti namaiKai gyvenamojo pastato energetinio naudingumo sertifikatas reikalauja paplušėti ir apšiltinti namus, greitai mes matome rezultatą. Kadangi šiluma yra gerai sulaikoma, tai nereikia taip dažnai kurti krosnies ar kitaip šildyti namo. Vadinasi, su pasikeitusia, pakilusia energinio naudingumo klase jūs iš karto uždirbate – juk sutaupote išteklių, naudojamų kurui. Kokių? Pažvelkime išsamiau.

Malkos

Lietuva visais laikais galėjo didžiuotis savo puikiais miškais. Bet, sutikite, daug maloniau žinoti, kad iš medienos bus pagamintas koks nors gražus baldas, ar kad ir knyga atspausdinta. Bet ne medis bus paprasčiausiai sudegintas. Išteklių mažėja visur, o tie, kurie vadinami atsinaujinančiais, gali taip vadintis tik tada, kai jiems sudaromos sąlygos atsinaujinimui. Jeigu medis yra kertamas be jokios sąžinės, jo labai daug sudeginama, tai turime pripažinti, kad seniau miško buvo daugiau. Miškai yra mūsų šalies pasididžiavimas, tad medieną reikia vertinti ir jau geriau ją naudoti gamybai, o ne kurui. Tad su pagerinta energinio naudingumo klase jūs sulauksite medžiui naudingo efekto – reikės mažiau malkų namams apšildyti, jeigu kūrenate būtent jomis.

Anglys

Skaityti straipsnį “Kokių išteklių sutaupysime apšiltinę namus” »

Kelionė po dirbtinį mišką

Sinopsis: Sapne Ana patenka į mišką, kuriame auga dirbtiniai medžiai. Burtininkė jai duoda mįslę surasti stebuklingą grybą ir Ana leidžiasi ieškoti nuotykių.

I dalis – Katino šypsena

Netikri medžiai jūsų interjeruiPirmoje dalyje Ana pradeda savo kelionę būdama naiviai susižavėjusi. Ji grožisi mišku nesuprasdama, kad tai dirbtiniai medžiai. Miškas atrodo labai žalias, gyvybingas, saulės spinduliai krenta taisyklingomis formomis ir leidžia pajusti malonią žalsvą šviesą. Tačiau eidama per mišką Ana pastebi, kad paukščių balsai čia kažkokie kitokie. Tarsi visada sklistų kaip iš vienos pusės. Iš tiesų taip yra, nes dirbtinio miško sodininkas buvo įtaisęs du garsiakalbius iš abiejų pusių, vienam sugedus, garsas gali eiti tik iš vienos pusės. Tuomet Anos dėmesį patraukia kita detalė – ji nieko neužuodžia. Iš pradžių ji galvojo, kad taip yra, nes burtininkės trobelėje prisivalgė labai daug šokolado, kuris kuriam laikui visuomet šiek tiek iškreipia jos pojūčius, jusles. Tačiau dabar Ana supranta, kad čia kažkur yra kažkas rimčiau, ir reikia ieškoti, kaip su tuo kovoti, ką daryti.

Skaityti straipsnį “Kelionė po dirbtinį mišką” »

Dėl ko genda kompiuteris

Kalbamės su Anglijoje dirbančiu mūsų tautiečiu ir prašome papasakoti, kodėl dažniausiai žmonėms būna reikalingas kompiuteriu remontas Londone. Kas žmones verčia ateiti pas meistrą, atnešti savo turimas išmanias priemones ir paprašyti jas sutaisyti.

Laba diena, kodėl dažniausiai žmonės ateina pas jus?

Kompiuterių gedimų priežastysLabai dažnai žmonės ateina su neveikiančiais kompiuteriais. Aš asmeniškai norėčiau, kad žmonės, kaip pas odontologą, neštų savo kompiuterius, kai jie dar sveiki, nesugedę. Tada mes dar galime patikrinti, kas yra negerai, užkirsti kelią visokiems būsimiems negeriems dalykams. Bet paprastai žmonės nekreipia į tai dėmesio ir tik tada ateina pas mus, kai jau būna sugedę kompiuteriai. Pats dažniausias atvejis – ateina kaip su kokiu lavonu su visiškai neįsijungiančiu kompiuteriu, ir klausia, ką toliau daryti. Man tai atrodo tiesiog labai tipiškas atvejis. O iš tiesų ir mums daug sunkiau yra ieškoti priežasties tada, kai jau viskas visiškai sugedę, tada ne visada ir išgelbėti galima. Taigi, žmonėms reikėtų ateiti jau tada, kai kažkas yra bent šiek tiek negerai. Aišku, šiais laikais galima ir patiems paieškoti internete atsakymo, kas ten sugedo, bet galiausiai vis tiek tenka eiti pas meistrą, nieko čia nepadarysi.

Skaityti straipsnį “Dėl ko genda kompiuteris” »