Patalpų termovizija

Namų ūkisKiekvienoje šalyje naujos gyvenamosios patalpos reikalauja įvairių tyrimų tam, kad namo pridavimas registrų centrui būtų sėkmingas bei namai būtų saugūs ir kokybiškai įrengti. Tyrimai, kurie yra reikalingi namo pridavimui, kiekvienoje šalyje yra reikalaujami skirtingi, jų būtinybę įtakoja klimatas, nusikalstamumo lygis ir kitos įvairios sąlygos. Lietuvoje būtinieji tyrimai yra akustiniai (garso), vandens, šildymo sistemos, geodezinių bei elektros tinklų tyrimai. Tačiau esti ir kitokių tyrimų, kuriuos renkasi atlikti žmonės tam, kad pagerinti savo namų kokybę ar stengdamiesi juos padaryti labiau ekonomiškais.

Termovizija

Termvovizija arba kitaip termoviziniai tyrimai – tai būtent tokie tyrimai, kurių dėka galite efektyviai pagerinti savo gyvenamųjų patalpų šilumos kokybę bei sandarumą, išsiaiškinę sienų pačias jautriausias ir šaltam orui pralaidžiausias vietas. Šie tyrimai nėra būtini, todėl namo pridavimas be jų garantuotai bus sėkmingas, todėl galite nesijaudinti – šis tyrimas yra laisvas jūsų valios pasirinkimas.

Skaityti straipsnį “Patalpų termovizija” »

Saugūs namai

Kiekvienas nori jaustis savo namuose saugiai. Tuo reikia pasirūpinti iš anksto, o ne tada kada įvyksta kas nors nemalonaus. Saugūs kambariai (angl. safe rooms) gali jus apsaugoti nuo vagysčių, kurios mūsų dienomis pasitaiko vis dažniau. Nereikėtų pamiršti, kad vagys gali apsilankyti jūsų namuose ne tik tada, kada jūsų nėra, bet ir tada, kada esate. Išvykus ilgesniam laikui daugelis nerimauja dėl savo turto. Saugumas yra būtinas, kad jaustumėtės gerai. Ne kiekvienas apie tai pagalvoja laiku. Atsikraustę į naują namą ar butą pirmiausia pasirūpinkite saugumu. Vagystės galimos ne tik nakties metu, bet nekviesti svečiai gali apsilankyti ir dieną, pavyzdžiui, kada esat darbe. Pasirūpinkite savo, savo šeimos ir turo saugumu. Rekomenduojama pasirinkti tinkamas lauko duris bei kambarių. Brangių daiktų nelaikykite gerai matomose vietose, rekomenduojama juos paslėpti arba, jei yra galimybė laikyti seifuose arba rakinamose spintelėse. Vagys gali juos sunkiau surasti, sugaišti daugiau laiko, kad galėtų juos paimti.

MacysAnksčiau dažnai galima būdavo pasitikėti kaimynais, kurie gyvena šalia, tačiau ne visada. Šiandieną daugelis nepažįsta gerai šalia gyvenančių žmonių. Nereikėtų pamiršti, kad apvogti jūsų butą ar namą gali ir jie. Apie saugius kambarius ar kitas patalpas rekomenduojama nešnekėti. Nepasitikėkite, jei norite, kad tai būtų tikrai saugu. Daugelis nuosavų namų šeimininkų išnaudoja erdvę rūsyje. Čia galima įrengti ne tik katilinę, bet ir kitas patalpas. Galite šioje erdvėje įrengti kambarius, tai gali būti miegamieji ar kitos paskirties. Rūsyje saugūs kambariai (angl. basement safe room) dažniausiai pasitvirtina. Į šias patalpas gali būti sudėtingiau patekti. Rekomenduojama netaupyti ir pasirinkti seifines ar kitas tvirtas duris. Galima statyti ne vienas, o kelias (pavyzdžiui, dvigubas). Rūsyje įrengtuose kambariuose galite laikyti brangesnius daiktus, greičiausiai jų niekas nematys, žinoma, jei čia įrengta ne svetainė. Retai kas pasirenka svečių kambarius šiose patalpose.

Skaityti straipsnį “Saugūs namai” »

Kaip pakeisti rato guolį savo jėgomis

Kai išaušta ta diena, kada puikiai tarnavęs automobilis pareikalauja remonto, nuotaikos būna ne pačios geriausios. Nesvarbu, kas tai būtų – rato guolio keitimas, stabdžių kaladėlių remontas, važiuoklės problemos – viskas reikalauja finansinių išteklių ir gero specialisto paieškų. Žinoma, kitos išeities nėra, ypač kada patys stokojam techninių žinių. Tačiau ar niekada nesusimąstote, kaip būtų gerai pačiam sugebėti atlikti elementariausius automobilių remonto darbus arba bent jau turėti gilesnį supratimą apie tai, kas su jūsų automobiliu vyksta dirbtuvėse? Autodoc.lt kanale Youtube portale galite rasti milžiniškus kiekius naudingos informacijos apie įvairius transporto priemonių remontų darbus.

GuoliaiInstrukcijos, kaip pakeisti priekinių, galinių ratų guolius, diskus, kaladėles – čia galite rasti itin daug naudingos video medžiagos, tinkančios tiek žinias pagilinti norintiems profesionalams, tiek daugiau sužinoti norintiems mėgėjams. Juk kiekvienas norėtų turėti tokias rankas, kurios pašalintų bent nesudėtingus gedimus, o mokėti tektų tik už naujas detales. Štai, Tomas iš Kauno dar tik šešiolikos ir vairuotojo pažymėjimo kol kas neturi, tačiau vaikinas svajoja taptiautomechanikos inžinieriumi ir pats savarankiškai remontuoja senelio jam paliktą seną Mersedesą. Autodoc.lt video medžiaga jam tarsi teorija ir praktika viename – puiki galimybė ne tik suvokti remonto metodiką, bet ir pačiam stebėti rezultatą. “Autodoc.lt dėka, po kelių metų jau išsilaikęs teises sėsiu už visiškai atnaujintos transporto priemonės”- džiaugėsi Tomas. Vaidas, jau automechaniką studijuojantis vaikinukas iš sostinės teigia, kad minėtas kanalas jam yra puiki mokomoji medžiaga prieš praktikos užsiėmimus. Aiškių, informatyvių video dėka vaikinas daug geriau pasiruošia egzaminams. Kaip bebūtų keista, minėtus video žiūri ir merginos, ypač tos, kurios nenori likti ant ledo sugedus automobiliui ir galėtų pačios savo transporto priemonei suteikti “pirmąją pagalbą”. “Nesakau, kad rato guolio keitimas – būtent tai, ką norėčiau gebėti padaryti pati, tačiau turėti supratimą apie padangos pakeitimą, manau, visoms praverstų “- teigia Eglė iš Šiaulių. Taigi, akivaizdu, kad Autodoc.lt – tikri pagalbininkai norintiems žinoti ir išmokti.

Skaityti straipsnį “Kaip pakeisti rato guolį savo jėgomis” »

Vestuvių muzikantai – kaip išsirinkti?

Vestuvių muzikantaiKiekvienų vestuvių atmosferai neužtenka tik šventiškos nuotaikos ir iš esmės pačios šventės, visą vestuvių nuotaiką dažniausiai kuria muzika, kurios pasirinkimas tampa nemažu galvos skausmu kiekvieniems jauniesiems. Pagal asmeninius poreikius, šventės dydį bei asmeninį biudžietą šiandien kiekvienas žmogus turi pasirinkimą – negyva muzika, DJ‘ėjus, profesionalūs vestuvių muzikantai ar mėgėjai bei saviveiklininkai – kiekvienas atras sau optimaliausią variantą. Todėl muzika, kuri gros jūsų vestuvėse turėtų būti vienas iš pirmųjų jūsų pasiruošimo darbų. Apžvelgsime kiekvieną anksčiau minėtą variantą tam, kad galėtumėt tinkamai apsispręsti ką išsirinkti.

Nuo asmeninės muzikos iki muzikantų su viso vakaro programa

Negyva muzika puikiai tinka ypatingai siauro biudžeto vestuvėms, kuriose dalyvauja tik patys artimiausi žmonės. Dainų grojaraštį galėsite susidaryti patys, tačiau nepamirškite, jog kažkas turės prižiūrėti dainų persijungimus ir kitas smulkmenas, jei kas nors atsitiktų, todėl arba patys pasiruoškite tvarkyti šį reikalą arba pabandykite surasti artimąjį, kuris galėtų būti atsakingas už sklandžią muziką.

Skaityti straipsnį “Vestuvių muzikantai – kaip išsirinkti?” »