Kol pastatė namą, šeima išsiskyrė

Sandarumo vertinimo sprendimaiŠiais laikais nelengva pastatyti namą, tai ir kainuoja, ir reikalavimų daugiau. Atliekami kadastriniai, geodeziniai, taip pat sandarumo matavimai, svarbu užtikrinti namo kokybę ir šilumą. Tad jaunos šeimos retai kada namą pasistato per metus ar du, tai dažniausiai užtrunka daugiau laiko, net iki dešimties metų. Tačiau vienos jaunos šeimos istorija rodo, kad ne visada gerai taip ilgai statyti namą, nes per tiek laiko gali ir šeima subyrėti. Aišku, subyra tik tai, kas netvirta.

Ėmė būsto paskolą

Jauna šeima gyvenimą pradėjo pas uošvius bute. Vietos buvo daug, tačiau norisi gyventi atskirai. Kadangi abu svajojo turėti savo žalią plotą ir baltą namą, negąsdino net sudėtingesniu tapęs energinio naudingumo sertifikatas. Abiems norėjosi statyti namą. Iš pradžių dar nesutarė, kaip ir ką, iškart ėmė būsto paskolas, rašė projektus ir prasidėjo statybos.

Žmona norėjo gražaus namo

Deja, būtent jų eigoje ėmė ryškėti, kad požiūris į namo statybas ne visai sutampa. Žmona norėjo labai gražaus namo, jai itin daug dėmesio norėjo skirtis dekoratyvumui. Vyras buvo linkęs daugiau investuoti į apšiltinimą, konstrukcijas, o gražumui pataupyti. Taip ėmė rastis nesutarimai, vos pradėjus vieną rimtesnį gyvenimo projektą.

Užtruko statybos ir šiltinimas

Skaityti straipsnį “Kol pastatė namą, šeima išsiskyrė” »

Emigrantai stato namus Lietuvoje

SandarumasKai kuriems užsienyje dirbantiems lietuviams pavyksta dar tik pakloti pamatus Lietuvoje, o kai kurių jau baigus statyti laukia ir paskutiniai štrichai – sandarumo matavimai bei namo pridavimas. Tokia tendencija ryškėja dažnai. Tie, kas nenori imti didžiausių paskolų, o nuosavo būsto nori, keliauja į užsienį ir ten uždirbinėja pinigus. Tuo metu viską investuoja į būsimą būstą Lietuvoje.

Daugėja statančių namus išeivių

Kai žmonės dirba užsienyje, jiems nebaisus ir energinio naudingumo sertifikatas, kad teks apšiltinti namą geriau. Jie pasirengę savo rankomis dirbti tol, kol kažkieno kito rankomis gimtinėje statosi svajonių projektas – namas. Paklausti, ar negaila, kad patys tuo metu negali gyventi Lietuvoje, sako, kad būna visokių momentų. „Aš uždirbu Norvegijoje 10 kartų daugiau negu Lietuvoje. Dirbu ten periodiškai, su statybomis, bet Lietuvoje niekada tiek neuždirbčiau. Be to, labai skiriasi ir, kas dirba. Norvegijoje yra išsilavinę, protingi žmonės, jie dirba statybininkais. Lietuvoje kas antras į statybų aikštelę ateina net ne su „pachmielu“, o dar būdamas neblaivus ir jau su buteliuku užanty. Man toks darbas nepriimtinas, ir atlyginimas varganas. Tad gaunasi, kad pats būdamas statybininkas, statau namus kažkam kitam, o man stato Lietuvoje už labai, palyginti, mažus pinigus. Tačiau namo noriu kokybiško, tokio, kad amžinai stovėtų“, – juokiasi emigrantas.

Negaili geroms medžiagoms

Skaityti straipsnį “Emigrantai stato namus Lietuvoje” »

Atšvęstas logistikos įmonės gimtadienis

Kiekvienas su kroviniais, jų gabenimu dirbantis žmogus pasakytų, kad logistikos paslaugos yra sunkus sektorius, jame išlikti sunku. Tačiau tiems, kas išsilaiko šiame darbe, garantuotas labai įdomus gyvenimas. Apie tai daug buvo kalbėta vienos logistikos įmonės gimtadienyje.

Skanus tortas ir vaišės

LogistikaKiekvienas logistikos įmonės darbuotojas jautėsi nusipelnęs skanaus torto ir puikių gardumynų. Juk dirbta dar vienus metus iš peties: stengtasi laiku nugabenti krovinius, turėti kuo daugiau užsakymų. Logistikos paslaugos pareikalavo daug vargo ir džiaugsmo akimirkų, kai pavykdavo viršyti lūkesčius. Visi kolektyvo žmonės džiaugiasi, kad tai viena iš tokių įmonių, kuri daro gimtadienius ir sveikina žmones su jų pasiekimais.

Kas labiausiai patinka?

Per gimtadienį įvairūs darbuotojai buvo klausiami, kuo jiems taip patinka logistikos paslaugos, ir kodėl jie šio darbo nekeistų į jokį kitą. Štai kokių atsakymų pasigirdo.

Skaityti straipsnį “Atšvęstas logistikos įmonės gimtadienis” »

Problema kai kuriuose butuose – vandentiekis

Kartais perkant naują būstą darosi aišku, kad didžiausia jo problema bus vandentiekio tinklai. Tai būdinga senesniems butams, kuriuose jau yra įrengti numatyti planai ir išvedžiotas vandentiekis. Su kokiomis vandentiekio problemomis susiduria naujakuriai?

Jeigu neatvestas vandentiekis

TinklaiLabai daug sunkumų patiria tie žmonės, kurie ima ne gyvenamosios paskirtie sklypą ir nori jį paversti gyvenamuoju. Dažniausiai ten nebūna atvestas vandentiekis, taigi, vandentiekio tinklai turi būti kasami ir plečiami. Norint tą padaryti, tenka investuoti ir daug pereiti visokių institucijų. Aišku, geriausia iškart samdytis įmonę, kuri tarpininkautų ir viską sutvarkyti. Tačiau tai tikrai labai apsunkinanti procedūra, tad perkant tokį sklypą verta pagalvoti ir atidėti pinigų bei laiko. Kartais vandentiekis nebūna atvestas ir į labai senus namus, kuriuose norisi gyventi. Gali būti parduodamas kažkoks senas namas su šuliniu, kurį žmonės seniau naudodavo. O dabartiniai rodikliai rodyti, kad tikrai nepatariama to šulinio vandenį naudoti, nes jis yra labai blogas, kenksmingas. Jeigu taip yra, tuomet turite susimąstyti ir imtis tokių priemonių, kad iš tiesų turėtumėte vėliau vandenį – tai yra, atvesti normalų vandentiekį.

Jeigu nėra santechninio mazgo

Skaityti straipsnį “Problema kai kuriuose butuose – vandentiekis” »

STIHL produkcija Lietuvoje – kas lemia jos populiarumą?

Profesionali STIHL produkcija Lietuvoje – tai patikimumo ir kokybės ženklas. Kompanija ilgus metus didžiuojasi savo pozicija rinkoje ir klientų atsiliepimais. Amerikoje STIHL yra vienas populiariausių prekinių ženklų benzininių įrankių kategorijoje. Lietuvoje STIHL taip pat yra vienas stambiausių rinkos lyderių, garantuojančių darbų našumą ir produktyvius rezultatus.

Išskirtinis STIHL dėmesys klientui

STIHLSvarbiausias bendrovės privalumas – išskirtinis dėmesys klientui. Kompanija siūlo ergonomiškus, patogius ir funkcionalius įrankius, pritaikytus skirtingiems darbams. Žinomo gamintojo produkcija atitinka optimalius kokybės reikalavimus ir realizuoja konkrečius pirkėjų poreikius. Šie įrankiai yra lengvai ir paprastai valdomi, ilgai išlaiko savo pirmines savybes, todėl yra naudojami ne vienerius metus. Be to, garantinis aptarnavimas užtikrina efektyvų ir greitą gedimų šalinimą. STIHL įrankiai išsiskiria lengvu svoriu ir dideliu dėmesiu naudotojo sveikatai. Primename, kad skirtingi įrankiai naudojami skirtingiems darbams, todėl, jei nežinote, koks prietaisas tinkamiausias individualiu atveju, pasitarkite su šios srities profesionalais ar parduotuvių konsultantais, kurie atsakys į jūsų klausimus ir padės išsirinkti konkrečiai situacijai tinkamiausius gaminius.

Padirbiniai – pigūs ir nekokybiški įrankiai

Skaityti straipsnį “STIHL produkcija Lietuvoje – kas lemia jos populiarumą?” »