Kokiems darbams nusiteikti, turint savo sklypą

Norintiems gyvenimą bute iškeisti į gyvenimą nuosavame name, gresia bent minimalus teritorijų tvarkymas arba atitinkamo tvarkytojo pasamdymas. Šie darbai yra būtini, kadangi už nesutvarkytas teritorijas netgi gresia valstybinės nuobaudos.

Kiemo šlavimas

Tvarkinga teritorijaPirmiausia jūsų kiemui bus būtinos valymo paslaugos, ar patys jas atliksite, ar rasite, ką pasamdyti. Rudenį visas kiemas pasidengs lapais, ir tikrai nenorėsite, kad jie ten supūtų ir būtų galiausiai sunkiai atplėšiami nuo asfalto ir žemės. Taip pat reikės ir kasdien vis prašluoti, nes ant kiemo dažnai yra atpučiama vėjo visokių nešvarumų. Jeigu labai nenorima šluoti, galima ir su kompresoriumi nupūsti šiukšles, tačiau klausimas, kur jos visos tuomet nuskris – jas vis tiek reikės surinkti. Jeigu kiemas yra iš betono, tai reikės tik tai tvarkyti. Jeigu išdėtas plytelėmis, tarp kurių yra tarpai – gali tekti vis paravėti kai kuriuos kraštelius, tarp plytelių, kur įsigudrins augti piktžolės. Kartais norėsis ir kokį vazoną su gėlėmis pasidėti ir auginti tas gėles ar dekoratyvinius krūmus aplink kiemą, nes tai bus gražiausia.

Vejos priežiūra

Skaityti straipsnį “Kokiems darbams nusiteikti, turint savo sklypą” »

Kaip pasirinkti šviestuvą?

Neišvengiamai ateina metas, kai namų interjeras pabosta, norisi įnešti naujų spalvų, galbūt pakeisti baldus ar iš esmės pertvarkyti kambarių išsidėstymą, struktūrą. Tokiais atvejais prie naujojo dizaino tiesiog būtina pritaikyti ir apšvietimą. Juk nuo jo priklauso, kaip atsiskleis namų įvaizdis, ir ar pavyks išlaikyti jų jaukumą. Jei manote, kad tam pakaks įrengti po vieną centrinį šviestuvą kiekviename kambaryje – gali tekti smarkiai nusivilti ir nesulaukti norimo rezultato. Visi šviestuvai ir apšvietimo detalės turi savo paskirtį, sukuria atitinkamą nuotaiką, todėl svarbu pasirinkti tinkamus šviestuvus ir juos pritaikyti būtent tose erdvėse, kuriose jie atsiskleis geriausiai. Kaip tai padaryti?

Geri šviesos šaltiniaiVisų pirma, privalote įvertinti, kiek ir kokių rūšių apšvietimo šaltinių jums iš tiesų reikia. Pirmieji dažniausiai į galvą šaunantys šviestuvai – pagrindiniai, – kurie yra įrengiami kambario ar tam tikros erdvės centre ir suteikia tolygų, išskaidytą apšvietimą. Jie privalo atsidurti kone visuose kambariuose, o jei mėgstate provanso stilių ar turite itin didelius namus, galite montuoti ir po kelis centrinius šviestuvus.

Skaityti straipsnį “Kaip pasirinkti šviestuvą?” »